Nowy produkt
SynbioCol - suplement diety na odbudowę i ochronę mikrobiomu. 100% składników pochodzenia naturalnego. Regularne stosowanie ma wpływ na poprawę wchłaniania składników odżywczych z suplementów diety i działanie kosmetyków.
Ten produkt nie występuje już w magazynie
Data dostępności:
Zawartość | 500 ml |
Waga | 1220 g |
Wymiary | wys. 19 cm | szer. 7cm | gł. 7 cm |
Efekty | odporność, wzmocnienie |
Data minimalnej trwałości | 08/2025 |
SynbioCol zawiera unikalną kompozycję 11 pożytecznych dla naszego zdrowia szczepów bakterii, przebywających w płynnym, optymalnym dla siebie środowisku, występujących w formie naturalnego synbiotyku, pełnego enzymów, aminokwasów, antyoksydantów oraz całej gamy witamin, minerałów i mikroelementów. Ma za zadanie dbać o równowagę mikrobioty.
Mikrobiota to flora bakteryjna występująca w jelitach i na naszej skórze, która ma ogromny wpływ na kondycję całego naszego organizmu. Jej równowaga jest naszą tarczą ochronną, która broni nas przed wirusami, bakteriami, grzybami i innymi szkodliwymi czynnikami zewnętrznymi.
Bakterie bytujące w jelitach biorą udział w metabolizmie organizmu – przekształcają złożone składniki pokarmowe w proste. Budują także naszą odporność – m.in. odpowiadają za utrzymanie równowagi cytokinowej. Mają również wpływ na funkcje mózgu na drodze złożonych mechanizmów neuronalnych, hormonalnych i immunologicznych. Dlatego coraz częściej mówi się, że to właśnie zaburzona równowaga mikroflory jelitowej jest przyczyną wielu chorób i dolegliwości. Od alergii i depresji poczynając, na cukrzycy i innych przewlekłych chorobach autoimmunologicznych kończąc.
Dieta uboga w błonnik i mikroelementy, zbyt tłuste i wysokobiałkowe posiłki, za duża ilość cukru, za słabe nawodnienie organizmu, przewlekły stres, brak odpowiedniej ilości snu, antybiotyki, używki, niewłaściwa pielęgnacja - to wszystko może zburzać naszą mikrobiotę. Po czym poznać, że równowaga mikrobiomu została naruszona? Wzdęcia, bóle brzucha, niestrawność, nieregularne wypróżnianie, egzema, alergie, bezsenność, stany lękowe, depresja, szeroko pojęta nadwrażliwość, częste infekcje to sygnały od naszej mikrobioty.
SynbioCol powstaje w wieloetapowym procesie fermentacji żywych, starannie wyselekcjonowanych, niezmodyfikowanych szczepów bakterii probiotycznych. W wyniku fermentacji dochodzi do powstawania enzymów, aminokwasów, antyoksydantów, wysokoprzyswajalnych witamin z grupy B, witaminy K i kwasu foliowego oraz wielu cennych minerałów i mikroelementów.
SynbioCol nie zawiera glutenu, cukru i innych substancji słodzących.
Polecany jest zarówno osobom zdrowym, które chcą wzmocnić swoją odporność i ogólną kondycję fizyczną i psychiczną, jak i osobom dotkniętym rozmaitymi dolegliwościami i przypadłościami, w tym dermalnymi czy ze strony układu pokarmowego.
• Reguluje i regeneruje mikrobiom jelitowy, przez co kompleksowo wspiera cały organizm.
• Wspomaga regenerację błony śluzowej układu pokarmowego i kosmków jelitowych, dzięki czemu uszczelniają się ściany jelit i usprawnia się wchłanianie składników odżywczych z trawionych pokarmów i suplementów diety. Wspiera też działanie kosmetyków.
• Wzbogaca organizm o liczne wytwarzane przez synergistycznie działające probiotyki witaminy (z grupy B, K, kwas foliowy), minerały i inne kluczowe dla metabolizmu człowieka składniki, w tym enzymy, aminokwasy i kwasy organiczne, m.in. bursztynowy, mlekowy, octowy, propionowy.
• Poprzez poprawę jakości mikrobiomu jelitowego przyczynia się do poprawy ogólnego samopoczucia i metabolizmu, do zmniejszenia zmęczenia, przywrócenia naturalnej równowagi kwasowo-zasadowej organizmu (optymalnego pH).
• Wspomaga pracę układu odpornościowego, wspiera łagodzenie objawów alergii i nietolerancji pokarmowych i tworzy naturalną mikrobiologiczną tarczę ochronną przed patogennymi drobnoustrojami.
• Poprzez wyregulowanie mikrobiomu korzystnie wpływa na sprawność neutralizowania i wydalania z organizmu szkodliwych substancji, m.in. pestycydów i metali ciężkich.
Niechlorowana woda, melasa z trzciny cukrowej*1, sok z jagód*, sok z wiśni*, sok z granatów*, kompleks probiotycznych mikroorganizmów SCD EP11**, sól kamienna z Kłodawy.
* – certyfikowany składnik ekologiczny.
** – SCD EP11 powstał w wyniku fermentacji z udziałem: Lactobacillus acidophilus SCD208, Lactobacillus plantarum SCD014, Lactobacillus casei SCD469, Lactobacillus bulgaricus SCD210, Lactobacillus fermentum SCDPPW, Lactococcus lactis subsp. lactis biovar diacetylactis SCD919, Bfidobacterium bifidum SCD521, Bifidobacterium longum SCD697, Bifidobacterium animalis SCD918, Streptococcus thermophilus SCD258, Saccharomyces cerevisiae SCD058.
1 – w wyrobie gotowym występuje w formie przetworzonej, przefermentowanej.
Dorośli: 15 ml dziennie przed lub po posiłku. Składniki aktywne w jednej porcji dla dorosłych: kompleks probiotycznych SCD EP 11*>4,5×106 jtk/15 ml.
Dzieci powyżej 3 roku życia: 5 ml dziennie przed lub po posiłku. Składniki aktywne w jednej porcji dla dzieci kompleks probiotycznych SCD EP 11*>1,5×106 jtk/5 ml.
Przed otwarciem delikatnie wymieszać. Przed spożyciem wymieszać z sokiem lub wodą niegazowaną.
Kwasowość koncentratu, oraz mogące powstawać: osad na dnie butelki, biały nalot na powierzchni, są naturalnym efektem procesu fermentacji i nie wpływają na skuteczność działania suplementu.
Nie przekraczać porcji zalecanej do spożycia w ciągu dnia.
Najlepiej spożyć przed datą minimalnej trwałości. Data minimalnej trwałości i numer partii podane są na szyjce opakowania.
Produkt stanowi suplement diety lecz nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Zaleca się zrównoważony i zróżnicowany sposób żywienia oraz zdrowy tryb życia.
Nie stosować preparatu w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek ze składników.
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu w temperaturze pokojowej, w miejscu niedostępnym dla dzieci.
Po otwarciu przechowywać w lodówce i zużyć w ciągu 4 tygodni.
Wyprodukowano dla: COLWAY SP. J., ul. Hippiczna 2, 84-207 Koleczkowo.